• BDC-banner6.png
  • BDC-banner4.png
  • BDC-banner2.png
  • BDC-banner5.png
  • BDC-banner3.png
  • BDC-banner1.png

Over BDC


Onze vereniging is officieel opgericht op 1 augustus 1950 door de heer J. Stevens en is ontstaan uit een fusie tussen twee voetbalverenigingen: BE QUICK en DIOS. De naam BDC staat dan ook voor Be Quick Dios Combinatie. 

Een aantal vrouwen van de voetballers, die regelmatig met hun mannen meegingen naa de wedstrijden, kregen het idee om voor, tijdens en na de wedstrijd te gaan handballen. Dit leidde tot het ontstaan van een handbalafdeling bij DIOS.

Enige tijd na de oprichting van de handbalafdeling, waar toen ook mannen zijn gaan handballen, zij de handbal en voetbalafdeling van elkaar gescheiden. De voetbalafdeling is verder gegaan onder de naam Sport Organisatie Soest, het huidige S.O. Soest. 

Hoogtepunten
In 1978 werden onze heren Nederlands kampioen veldhandbal. Ook in de zaalcompetitie werd goed gepresteerd. Zowel dames als heren hebben jaren in de eerste divisie gespeeld. 

Auto Smeeing/BDC
In 1986 wordt Auto Smeeing hoofdsponsor van de vereniging. Jan Smeeing, eigenaar van het autobedrijf verbindt zijn naam aan de club. Momenteel speler er nog steeds familieleden bij de club. 

Toekomst 
Onze vereniging kent de laatste jaren weer een ledengroei, met name bij de jeugd. In de toekomst proberen we deze lijn door te trekken. Dat moeten we doen door huidige leden zo veel mogelijk te behouden en vol in te zetten op het werven van nieuwe leden. Daarnaast bestuderen we de mogelijkheden om HV Eemland (combinatie van herenselecties i.s.m. Fulmen/Fidelitas) verder vorm te geven.