• BDC-banner6.png
  • BDC-banner5.png
  • BDC-banner3.png
  • BDC-banner4.png
  • BDC-banner2.png
  • BDC-banner1.png

Schoolhandbal 2019


Wat een prachtig toernooi hebben we achter de rug. Zowel het weer wat fantastisch als de inzet van de basischoolscholieren. Zij strijdden zeer fel om 1 van de mooie medailles. Maar liefst 36 teams uit de groepen 3 tot en met 7 deden mee aan het toernooi. In de groepen 7 werd bij de meisjes De Insingerschool kampioen en bij de jongens de 1e Van der Huchtschool. Zij mogen zich volgend jaar meedoen aan de regionale finales schoolhandbal. 

Vond je het heel leuk? Dan kun je tot de zomer gratis meetrainen met onze jeugdteams. 

 

 

Over het schoolhandbaltoernooi

Het schoolhandbaltoernooi is bestemd voor de groepen 3 t/m 7.

Groepen 3 en 4
De groepen 3 en 4 spelen op een half handbalveld, het zogenaamde minihandbal. Zij spelen met 5 veldspelers
en 1 keeper. Het team is gemengd en moet bestaan uit minimaal 2 jongens en 2 meisjes. Wisselen is onbeperkt toegestaan. Deze teams starten gewoonlijk rond 13.00 uur. Laatste wedstrijd rond 15.00 uur.

Groepen 5 en 6
De groepen 5 en 6 spelen op een normaal handbalveld volgens de NHV-spelregels. Zij spelen met 6 veldspelers
en 1 keepers. Het team is gemengd en moet bestaan uit minimaal 2 jongens en 2 meisjes. Wisselen is onbeperkt toegestaan. Deze teams starten gewoonlijk rond 14.00 uur. Laatste wedstrijd rond 16.00 uur.

Groep 7
Groep 7 speelt op een normaal handbalveld volgens de NHV-spelregels. Zij spelen met 6 veldspelers en 1 keepers. Het team bestaat geheel uit jongens of meisjes. Wisselen is onbeperkt toegestaan. De winnaars van groep 7 mogen Soest vertegenwoordigen tijdens de regionale schoolhandbaltoernooi volgend schooljaar, wat gebruikelijk plaats vindt in het voorjaar.

Wij hopen ook dit schooljaar veel teams te mogen verwelkomen. De week voorafgaand aan het toernooi organiseren wij zogenaamde techniektrainingen voor deelnemers aan het toernooi. Deze trainingen zijn gratis toegankelijk. 

Wilt u als school al inschrijven? Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden.

 

 

De overige groepen bestreden elkaar op een groot veld. Ook hier werd enthousiast en vol overtuiging gehandbald in wedstrijden van 15 minuten. In groep 7 wonnen de meisjes van Van der Hucht Libel en de jongens van de Ludgerus school de beker. Zij mogen in 2019 meedoen aan het regio toernooi.

Sponsor

Bink Kinderopvang is hoofdsponsor van het schoolhandbaltoernooi.