Nieuwsbrief september 2020

Beste leden,

We hopen dat jullie een fijne en gezonde zomer hebben gehad. Het is inmiddels september, de zomervakantie zit er op en dat betekent dat het nieuwe seizoen van start is. De hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief dus! In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de bijzonderheden voor komend seizoen, nodigen we je graag nogmaals uit voor de Algemene ledenvergadering en praten we je bij over de corona maatregelen die voor, tijdens en na de trainingen en wedstrijden van belang zijn. 

De start van het nieuwe seizoen

Na een bijzondere zomer zijn Handbal Eemland en de dames senioren al enkele weken begonnen met de voorbereidingen voor komend seizoen. Handbal Eemland heeft de eerste oefenwedstrijden gespeeld, met als doel fit te zijn voor de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 12 september. BDC heren 1 maakt zich inmiddels klaar voor de overstap naar de eerste klasse. Ook de jeugdteams zijn deze week met veel enthousiasme weer begonnen met trainen. De start van het seizoen betekende voor de C-meiden een pittige, eerste bostraining onder leiding van hun nieuwe trainster en coach Purdey. Leuk om jullie allemaal weer enthousiast en sportief op het handbalveld te zien. 

Vrijwilligerstaken

Afgelopen jaar zijn we overgestapt naar een nieuw vrijwilligerssysteem voor de senioren: met succes. We zijn blij met jullie inzet en waarderen het onwijs. Ook komend seizoen willen we jullie talenten en inzet graag benutten. Wij willen alle seniorenleden opnieuw vragen om een voorkeur voor een vrijwilligerstaak te kiezen. Dit mag dezelfde taak zijn als vorig seizoen, maar voel je ook vrij om een nieuwe uitdaging te kiezen. Let op: deze voorkeur is bij het invullen niet definitief. Een definitieve toedeling van je vrijwilligerstaak wordt op een later moment met je gedeeld. Via deze link kun je een taak kiezen (let op: de taken staan in het 2de tabblad)

https://drive.google.com/file/d/1Hi2TgGT9GN89mjdvx6y4znqe_zs34Ch0/view?usp=sharing

Algemene ledenvergadering: woensdag 9 september

Zoals in de nieuwsbrief van juli reeds aangekondigd, vindt woensdag 9 september de Algemene ledenvergadering plaats. Je bent woensdag vanaf 20:15 uur welkom in het gebouw van de EHBO-vereniging aan de Molenstraat 8, waar de vergadering om 20:30 uur begint. De agenda van de ALV ziet er als volgt uit:

Agenda Algemene ledenvergadering 09-09-2020

 1. Opening
 2. Notulen vergadering 11-09-2019
 3. Ingekomen stukken
 4. Doelstellingen bestuur
 5. Kascontrole commissie
 6. Financiën
 7. Begroting 2020-2021
 8. Bestuurszaken
 9. Rondvraag
 10. Afsluiting

Ivm corona is het voor ons handig als mensen zich vooraf aanmelden. Dat kan via https://smeeingbdc.nl/index.php/component/rseventspro/evenement/1-algemene-ledenvergadering

 

Corona maatregelen voor, tijdens en na trainingen en wedstrijden

Waar het vorige handbalseizoen in maart abrupt stopgezet werd door het coronavirus en de daaropvolgende lockdown, mogen we inmiddels gelukkig weer handballen. We hopen natuurlijk dat dit seizoen niet verstoord wordt door het coronavirus. Daar kunnen we zelf ons steentje aan bijdragen door de corona maatregelen die van toepassing zijn op sporten aan te houden. Om hier met elkaar aan bij te dragen, zetten we de corona maatregelen die uiteengezet zijn door het NHV voor je op een rijtje.

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan die kunnen duiden op een Corona-besmetting.
 • Bij een positieve corona test verzoeken we je om contact op te nemen met je coach, trainer en het bestuur zodat de juiste stappen ondernomen kunnen worden om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 
 • Schud geen handen!
 • Was en/of desinfecteer je handen bij aankomst in de sportaccommodatie.
 • Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen, behalve tot kinderen t/m 12 jaar, 1,5 afstand bewaren. Dit geldt zowel voor als na het sporten, dus ook in de kleedkamers en onder de douche. 
 • Ben je ouder dan 12 jaar en jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder.
 • Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je geen afstand te houden.
 • Een uitzondering op de 1,5 meter regel geldt voor mensen uit hetzelfde huishouden.
 • Een uitzondering op de 1,5 meter regel is van toepassing wanneer de regel de sportbeoefening belemmerd. 
 • Aan het begin van de training/wedstrijd worden ballen en handen zo veel mogelijk gedesinfecteerd. 
 • Bij de begroeting houden we zoveel mogelijk afstand. Er worden geen handen geschud.
 • Er geldt een maximum aantal toeschouwers. Om dit maximum aantal te waarborgen vragen we je als toeschouwer in te schrijven wanneer je wilt kijken bij seniorenwedstrijden. Houd de social media kanalen in de gaten voor de meest recente informatie over deze inschrijving.
 • Het is verboden in de publieke ruimte of in een besloten plaats in groepsverband te zingen of te schreeuwen. Het is daarom niet toegestaan om:
 • Een yel, aanmoedigingskreet o.i.d. uit te voeren (bij begroeting, in een kring met het team).
 • High fives te geven.
 • In de kantine mag er niet worden gestaan.

Wil je meer weten over de geldende corona richtlijnen voor sportactiviteiten, klik dan hier.

We hopen gezamenlijk een goede invulling te kunnen geven aan bovenstaande richtlijnen.
Dat geldt in de sporthal, maar zeker ook in de kantine in Beukendal. Afgelopen week is daar al controle geweest van de gemeente. Dat ging goed, maar het is zorg om alert te blijven. 

Heb je tips, vragen of ideeën over deze richtlijnen, dan horen we dat graag. Dit seizoen zal ongetwijfeld anders worden dan we gewend zijn, maar vast niet minder sportief en gezellig. 

We kijken uit naar een sportief en gezellig seizoen en hopen je aanstaande woensdag op de ALV te zien.

Sportieve groet,

Purdey,
Imke,
Margot,
Cindy,
Jorien,
Dennis,
Kelly,
en
Suzan