Nieuwsbrief april 2021

Beste leden,

Pfff wat duurt dit lang! Normaal gesproken lopen we nu tegen het einde van het zaalseizoen aan en worden de medailles verdeeld. Die medailles moeten helaas nog een jaartje wachten. Hoewel de eredivisie handbal in Nederland volgende week weer van start gaat, geldt voor onze teams dat er niets anders opzit dan te wachten. Wellicht zit een korte alternatieve competitie er nog in, maar niets is zeker.

Het positieve dat we kunnen melden is dat de meeste seniorenteams weer aan het trainen zijn geslagen en daarvoor – net als de jeugd - gebruik maken van de velden bij MHC Soest. Het mag nogmaals gezegd worden: wij zijn superblij dat wij belangeloos bij MHC terecht kunnen! 


Jeugd
Sinds kort zijn we gestart met een wekelijkse H-jeugd training op vrijdagmiddag voor 5- & 6-jarigen waar nu al 9(!) kids rondlopen. Allemaal het resultaat van de vele inspanningen die we hebben gedaan om jonge kinderen met onze vereniging kennis te laten maken via o.a. KiesJeSport, clinics en advertenties in de krant waarbij we de hulp krijgen van hoofdsponsor Auto Smeeing. Met een fantastisch resultaat tot nu toe als gevolg! We zijn dus op de goede weg, mede dankzij de inzet van al onze enthousiaste vrijwilligers. 
Onze jeugdteams zitten nog niet vol, dus we proberen nog meer jeugd enthousiast te maken om te komen handballen door gratis trainingen te bieden tot aan de zomervakantie. Ken jij iemand die mee wil trainen? Leuk, spreek dit even met de trainer af of neem contact met ons op zodat we dit kunnen regelen!

NK Stoepranden
Hoe leuk! Samen met Stichting Balans hebben we een voorronde van het NK Stoepranden naar Soest gehaald 🙂. Jantje Beton organiseert dit in samenwerking met het NHV, omdat stoepranden een leuke en laagdrempelige vorm van handbal is. Jorien is druk bezig om te kijken hoe we invulling aan deze voorronde kunnen geven, bijvoorbeeld tijdens de gymlessen op school, tijdens naschoolse activiteiten, op pleintjes in de buurt en tijdens de Nationale Buitenspeeldag 2021. Op https://jantjebeton.nl/activiteiten/nk-stoepranden staat meer info over het NK. Later meer hierover. 

Soest vergrijst
Het is een feit. Soest vergrijst en dat betekent dat wij ook willen gaan kijken hoe we onze oudere bewoners bij onze vereniging kunnen betrekken. We kijken daarom naar de mogelijkheden om Walking Handbal aan te gaan bieden. We zoeken daarvoor enthousiaste mensen/trainer(s) die het aandurven om deze tak op te tuigen. Laat het ons weten als je hierover met ons wilt sparren. 

Buitengewone ALV
Tijdens de goedbezochte (YES!) buitengewone ALV van 7 april werd unaniem ingestemd met het voorstel van het bestuur aangaande compensatie van de contributie van dit afgelopen ‘gemiste’ seizoen. Dit was het voorstel:

  • Minimaal 23% korting op de contributie voor het seizoen 2021-2022;
  • Minimaal betekent dat dit percentage verder op kan lopen op basis van compensaties die wij ontvangen en eventuele subsidies;
  • Dit geldt voor seniorenleden;
  • Dit geldt voor leden die spelend lid waren in het seizoen 2020-2021;
  • Schenken van de compensatie mag, maar is zeker geen must;
  • Als je wilt schenken: stuur een bericht voor 1 juni naar onze penningmeester Cindy Egbers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scheidsrechters
Als laatste item voor deze nieuwsbrief: een terugkerende oproep. We hebben een gigantisch tekort aan scheidsrechters en dat is heel zorgelijk! We hebben 3 teams in de seniorencompetitie en dat betekent dat je 3 scheidsrechters moet leveren. Doe je dat niet, dan moet je 200 euro per wedstrijd gaan betalen. Dat zou voor onze vereniging de doodsteek zijn!!

Die scheidsrechters worden ingedeeld voor ieder 10 wedstrijden per seizoen. Dat is altijd in de regio. Je kunt overigens met meerdere scheidsrechters een poule vormen om samen deze wedstrijden te fluiten. Hoe meer mensen in die poule, hoe minder wedstrijden je per persoon fluit. We hebben nu een aantal mensen in een poule, maar we zoeken er meer. Je kunt al vrij snel een scheidsrechters cursus starten en afronden. Die kosten betalen wij uiteraard. Wij doen hierbij een dringend beroep aan mensen die nog geen vrijwilligerstaak vervullen om een scheidsrechterscursus te volgen. Je kunt hiermee onze club gigantisch helpen. En het mooie is nog, wij betalen je 15 euro per gefloten wedstrijd. Reiskosten worden vergoed door het NHV. Help jij ons uit de brand!?

Opzeggen?
Dat zouden wij natuurlijk heel jammer vinden, maar als je het doet doe het dan tijdig. Dat wil zeggen voor 1 mei as. Dat is namelijk de peildatum van het NHV. Als je na die tijd opzegt, zijn wij kosten aan het NHV verschuldigd en die zullen wij moeten belasten. 


Dat was hem weer voor nu. Blijf up-to-date en volg onze social media kanalen!

Een enthousiaste groet van het bestuur,

Jorien
Kelly
Dennis
Margot
Cindy
Suzan
Purdey