Jeugdfonds

Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?
Bekijk het jeugd sportfonds!

Is er thuis te weinig geld om de contributie voor een sportclub te betalen?
Wil je kind graag handballen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie en eventueel de spullen zoals sportkleding en schoenen.
 
Hoe werkt het?
Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een zogenaamde intermediair; een tussenpersoon. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Gebruik dan dit aanvraagformulier, vul het in en geef het af bij intermediair.
 
Wanneer kom je in aanmerking?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Bijvoorbeeld gezinnen met een uitkering, schulden, ZZP’ers, werkende armen, gescheiden ouders of andere redenen waarom de ouders sport- en/of cultuurlessen niet kunnen betalen. Twijfel je of je in aanmerking komt? Stuur een mailtje naar utrecht@jeugdfondssportencultuur.nl, dan wordt er in overleg gekeken naar de mogelijkheden.
 
Extra informatie
• Voor een sportaanvraag is maximaal €225,- per kind per jaar beschikbaar. Een deel van dat bedrag mag gebruikt worden voor de aanschaf van kleding/schoenen/attributen.
• Voor alle kinderen uit een gezin kan een aanvraag ingediend worden.
 
Meer informatie?

De voorwaarden kunt je op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur nalezen. 
Image