Lidmaatschap

Lid worden van BDC? Wat houdt dat in?

Welkom! Leuk dat je lid wilt worden van onze handbalvereniging. Om je aan te melden als lid, vul je het online inschrijfformulier in. Via dit formulier ga je vervolgens akkoord met onze gedragsregels en privacyverklaring. Daarnaast dien je akkoord te geven op de privacyverklaring van het Nederlandse Handbal Verbond (NHV).

Bij onze vereniging kennen wij verschillende soorten lidmaatschappen om een zo breed mogelijk aanbod te geven. Uiteraard is het mogelijk om eerst een aantal keer mee te trainen voordat je hoeft te besluiten lid te worden. Stuur ons dan een bericht via onze contacten pagina

Spelend lidmaatschap

Iedereen die bij onze vereniging mee wil doen aan de handbaltrainingen en -wedstrijden wordt aangemerkt als spelend lid. Dit zijn zowel de mini's, de jeugdspelers en de senioren. Van de senioren en een deel van de jeugdspelers wordt verwacht dat er ook een bijdrage geleverd wordt aan de overige activiteiten van de vereniging. Dit is een belangrijk onderdeel om de sport voor iedereen mogelijk te maken en zorgt voor meer betrokkenheid bij de vereniging en de andere leden. Dit wordt verder uitgelegd op onze vrijwilligers pagina.

Aspirant lid

Als je nog twijfelt of handbal wel jouw sport is en je wilt het eerst een twee maanden uitproberen, is er de mogelijkheid om je in te schrijven als aspirant lid. In deze twee maanden is het niet nodig contributie af te dragen en als je je voor het einde van de twee maanden bij ons afmeldt wordt het lidmaatschap ook beëindigd zonder dat onze vereniging jouw lidmaatschap aan de bond hoeft af te dragen. Let op! Je mag niet eerder lid zijn geweest van een handbalvereniging. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de aspirant lid pagina 

Niet-spelend lidmaatschap

Familie en vrienden kunnen bij ons voor een geringe jaarlijkse bijdrage lid worden van onze vereniging waarmee je onze club steunt meer draagkracht te hebben naar de gemeente. Alle informatie hierover is te vinden op onze speciale pagina voor niet-spelende leden.

Vrijwilligers

Een vereniging zoals de onze kan niet zonder een gezonde hoeveelheid vrijwilligers. Dit zijn deels natuurlijk de actieve leden zelf, maar ook ouders, partners etc. zijn van harte welkom om onze vereniging te steunen met vrijwilligers werk. Dit geldt natuurlijk ook voor alle niet-spelende leden. Heb je hier interesse in? Stuur dan in eerste instantie een mail of bericht via onze contacten pagina

Contributie

Als je lid wordt van onze vereniging, zullen wij via een automatische incasso het inschrijfgeld en de contributie af schrijven van je rekening. Meer informatie hierover vind je op onze Contributie pagina.

Inschrijfformulier

Om lid te worden van onze vereniging hoef je alleen maar het online inschrijfformulier in te vullen. Heb je eerst nog vragen over het lidmaatschap, stuur ons dan een bericht via onze contacten pagina

Wil je opzeggen?

Mocht je onverhoopt geen lid meer willen zijn van BDC, dan moet je voor 1 mei van het lopende seizoen schriftelijk opzeggen via ledenadministratie@smeeingbdc.nl. Je lidmaatschap wordt dan per 1 mei beëindigd, maar je maakt het seizoen verder af. Je bent tot die datum contributie verschuldigd. Vanaf 1 mei is voor het NHV het nieuwe seizoen weer begonnen en moet je over dat nieuwe seizoen alsnog de volledige contributie betalen, omdat wij kosten aan het NHV verschuldigd zijn. Zorg dus dat je tijdig opzegt!
Als je naar een andere vereniging wilt, moet je een overschrijvingsverzoek doen bij het NHV door middel van het invullen van een overschrijvingsformulier.